Wednesday 21 September 2011

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΝΕΤΕ, ΣΠΙΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ)

Πάντα είχα μια συμπάθεια στην ιστορία, πιστεύω ότι από τη μελέτη της, μπορούμε να δούμε περισσότερα, να "ανοίξουν τα μάτια μας" και να βγάλουμε συμπεράσματα και να δούμε που βρισκόμαστε και που πάμε και σαν κράτος και σαν άνθρωποι.
Όσο περισσότερο διαβάζω, βγάζοντας τα δικά μου συμπεράσματα (είναι προνόμιο και δικαίωμα του αναγνώστη και του έστω και εντελώς ερασιτέχνη ιστορικού) τόσο απογοητεύομαι για την πορεία της Ελλάδας, την ποιότητα των ανθρώπων που επιλέγουμε να μας κυβερνήσουν, από καταβολής του ελληνικού κράτους, του προδοτικού ρόλου αυτών των ανθρώπων, του πλουτισμού τους πέρα από όρια που μπορεί να φανταστεί ο μέσος έλληνας και την καταστροφή της πατρίδας μας, αλλά και με εξοργίζει η διαστρέβλωση σκόπιμα της ιστορίας ώστε αυτοί πρόδότες και κλέφτες να φανούν σαν εθνάρχες, σαν πατέρες της δημοκρατίας.
Τώρα με την οικονομική κρίση, πρέπει να επναλάβουμε σε όλους αυτούς που κάνουν τώρα τους "σωτήρες" ότι "το πάρτυ τελέιωσε" και να δούμε κι εμείς κι αυτοί την πραγματικότητα.
Ας αρχίσουμε από τα οικονομικά, και νομίζω δεν θα χρειαστεί να πάμε και παραπέρα...

Η ελλάδα χρωστάει γιατί οι μεγάλες δυνάμεις που επέτρεψαν να δημιουργηθεί ως κράτος την έκαναν να χρωστάει. Η Ελλάδα πλήρωνε να αγοράσει 3 πλοία από την Αγγλία, παραλάμβανε ένα στην τιμή των τριών...Αν αναρωτιέστε ώς απλοί αναγνώστες, πώς κάποιοι συμπολίτες μας, έχουν τόσα χρήματα, αν ψάξετε την καταγωγή τους θα δείτε ότι σχετίζονται οι παππούδες τους και οι πρόγονοί τους με κάποιες από τις παλιές κομπίνες του ελληνικού κράτους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάποιοι δεν ήταν έξυπνοι και δραστήριοι και πλούτισαν με τις πλάτες τους....
Για σκεφθείτε όμως με την ευκαιρία της Χρυσής Μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής, πώς έγιναν πλοιοκτήτες οι απόγονοι του Ελευθέριου Βενιζέλου? Πώς έχουν τόσα χρήματα (και όχι φυσικά αυτά που δηλώνουν στο αστέιο πόθεν έσχες της βουλής) οι οικογένειες Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Καραμανλή?

Η ιστορία της τράπεζας της Ανατολής αποτελεί μια ακόμα σελίδα κρατικής ρεμούλας και ξεπλύματος χρήματος. Απλά μετά από τόσα χρόνια δεν περίμεναν ότι θα βγεί στον αέρα. Και μεταξύ μας, αυτή η "ανακάλυψη" δεν έγινε τυχαία. Παρατηρήστε ποιοι είναι ανακατεμένοι κια τι έχουν στόχο, και μην βλέπετε μόνο την οικογένεια που τάχα ανακάλυψε στο...σεντούκι αυτά τα χαρτιά και είπε να το...ψάξει...Επίσης έχετε ξανακούσει Διοικητής (Προβόπουλος) κεντρικού τραπεζικού ιδρύματος να κάνει πράξη μέσω εταιρείας-φάντασμα της Βρετανίας? Αυτός είναι ΟΚ δηλαδή? Είναι νόμιμος? Μήπως...Λέω μήπως να δούμε αυτή την εταιρία και τι πράξεις έχει κάνει? Μήπως να πάει μέσα ο προβόπουλος για σχεδιαζόμενη εκτεταμένη φοροδιαφυγή?

Επίσης, επειδή λαμβάνω ενοχλήσεις ιδίως σε ότι αφορά την Κρήτη και την ανεξαρτησία της από γνωστά πρακτοράκια της ΕΥΠ, να τους ρωτήσω, σε αυτούς έκαναν μείωση μισθών για να συνεχίσουν να τα τρώνε τα αφεντικά τους? Μήπως νομίζουν ότι δεν ξέρουμε ποιοι είναι?

Γιατί είναι κι άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο γράφων ιδιοκτήτες μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, άλλωστε τις πουλάνε και στο ebay...

No comments: